Biografie

1999 – Na het afronden van de Hogeschool – Facility Management (NL) met een eindexamenrapport uitgevoerd in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam werkte hij als Facilitair Manager bij verschillende organisaties (o.a.: een Koepelorganisatie voor Verzorgingstehuizen en de Nederlandse Vereniging voor Natuurmonumenten).

2004 – Tijdens een burn-out realiseerde hij zich dat hij enkele belangrijke ingrediënten in zijn job moest veranderen; 1) werken in een omgeving waarin zijn creativiteit en intuïtie meer betrokken werden en 2) ervoor zorgen dat het menselijke aspect een belangrijk deel ging uitmaken. Na een jaar van intensieve bijscholingen en opleidingen richtte hij zijn eigen bedrijf voor fotografie en copywriting op, gespecialiseerd in portretten, festival- en documentairefotografie.

2010 – Terwijl hij met veel plezier het innerlijke van de mens aan de buitenkant vast legde – in een sprekend portret – raakte hij steeds meer gefascineerd door de persoonlijke ontwikkeling van een mens. Wederom vond er een flinke ommezwaai in zijn carrière plaats en na het afronden van diverse studies Psychotherapie, Gestalttherapie, Systemisch Werk (familie-opstellingen) en andere therapeutische bijscholingen begon hij als zelfstandig psychotherapeut in een privépraktijk te werken.

2018 – heden – Hoewel zijn fulltime werk als therapeut en coach een flinke groei doormaakt, wordt de mogelijkheid om groepen te begeleiden erg aantrekkelijk na het ervaren van een geweldige nieuwe methode voor persoonlijke ontwikkeling; Reconstructive! En dus voegt hij deze methode met veel dankbaarheid toe aan zijn werk.

Job’s wortels liggen in het oosten van Nederland, in Enschede, waar hij werd geboren als tweede zoon van een makelaar en een huisvrouw/kunstenares. Sinds 2009 woont en werkt hij met veel dankbaarheid en plezier in Westmalle, in België. Hij is echtgenoot en stiefvader van een stiefzoon (° 2004).