Ontwikkelen van Innerlijke Kracht

zaterdag 19 en zondag 20 november 2022
zaterdag 19 en zondag 20 november 2022
Centrum Het Midden – Eekhoorndreef 18, Westmalle

Prijs:

€ 285,- In dit bedrag is de btw inbegrepen, alsook twee lunchen en coffee-breaks op zaterdag en zondag.

Voor wie:

Voor iedereen die via nieuwe ervaringen wil leren over zichzelf, over het leven in het algemeen en vooral over de dynamieken in relaties (partner, vrienden, ouders, kinderen, collega’s, etc). Er is geen voorkennis of ervaring voor nodig.

Werkuren:

zaterdag: 10:00 tot 18:00 en Zondag: 10:00 tot 16:00

Taal:

Nederlands

Wat is nu eigenlijk innerlijke kracht?

Datgene waar we het bangst voor zijn om contact mee te maken; onze persoonlijke schatkist met informatie over onze échte waarheden en échte verlangens. Exact datgene wat we nodig hebben als richtingaanwijzers op ons pad om een gezond en een-leven-in-flow te kunnen leiden.

Waarom is het van nature zo moeilijk hier contact mee te maken? ‍

Als we beter weten wat we willen en hier ook gevolgen aangeven (onze maskers laten zakken) is er -zonder dat we dat goed doorhebben- al snel het schrikbeeld dat we iemand gaan teleurstellen of kwetsen; een ouder, een partner, een kind, een collega… of onze eigen interne criticus!

Welke gevolgen heeft het als we niet uit onze eigen bron kunnen putten?

In de eerste fase van ons leven heeft dit als gevolg dat we simpelweg redelijk goed overleven in het gezin, in de cultuur en op de scholen waar we opgroeien. We conditioneren onszelf op zo’n manier dat we krijgen wat we in die fase nodig hebben, namelijk dat anderen voor ons zorgen. We beseften als baby en kleuter -ergens in een diepe laag ver weg- dat we afhankelijk waren van de ander en via het zorgen voor (afstemmen op) de ander, zorgden we dus indirect voor onszelf.

In de tweede fase van ons leven is de situatie helemaal anders, maar onze auto-pilot is daar nog niet zo van op de hoogte. In deze fase dienen we onze voelsprieten, die nog gericht staan op de verwachtingen van de buitenwereld, juist naar binnen te keren. We zijn nu niet meer afhankelijk van anderen, ook al gedragen we ons nog wel zo. Hierdoor loopt het dan op een gegeven moment ook een keer mis of komt er een knagend gevoel van vast te zitten en dat er toch ook iets anders moet zijn. Dit kan gebeuren door ziekte, relationele problemen of een gevoel van zoekende te zijn om een volgende stap te kunnen maken.

Wat kunnen we doen om hier verandering in te krijgen?

Uiteraard helpt het om te begrijpen hoe overlevingsmechanismen werken en wat er nodig is om er beweging in te krijgen.En dan komen we meteen uit bij wat er echt nodig is: nieuwe ervaringen! De aangeleerde manieren en patronen zijn niet via woorden maar via ervaringen en interactie met anderen in ons genesteld. We hebben dus vooral nieuwe ervaringen met andere mensen nodig om in onze oude patronen en overtuigingen iets te kunnen veranderen.

Wat kan deze workshop bijdragen aan die verandering?

De werkmethode die we gaan gebruiken, Reconstructive, is speciaal ontwikkeld om ons op een nieuwe en zeer verrassende manier de juiste inzichten en ervaringen te geven. Het geeft zowel informatie over de manier waarop we onszelf (al dan niet onbewust) blokkeren als ook een glimp van waartoe we instaat zijn als we volledig in flow onze innerlijke kracht durven volgen.

Welke functie heeft Job Hulshoff, de facilitator van de workshop, in dit proces?

Job zorgt in de eerste plaats voor een veilige en heldere omkadering waarin er zo optimaal mogelijk gewerkt kan worden. Daarnaast voelt hij vaak feilloos aan wanneer hij je met rust moet laten en wanneer de tijd rijp is om niet langer om de pot te draaien en je jezelf even goed in de ogen dient te kijken.

Van harte welkom!

Heb je nog vragen?

Je kan Job bereiken via Telefoon/WhatsApp op +32493053279 of contact@jobhulshoff.com.