Workshops

workshops
8 -16 deelnemers – 1 facilitator

Face-2-Face
& On-line

 

In een workshop heb je de mogelijkheid om een extra boost te geven aan jouw proces van persoonlijke ontwikkeling.

2-daagse WORKSHOPS

‘Ontwikkelen van Innerlijke Kracht’ – gemengd publiek

‘Let’s move to the Next Level’ – LGBTQ+ publiek

 

Reconstructive is..
– een methode in een groepsdynamiek om meer thuis te komen in jezelf.
– een sleutel om nieuwe oplossingen te vinden voor de uitdagingen in je dagelijks leven.
– een ervaring die beide kan transformeren: trauma’s en verlangens.
– wat mij -en mijn klanten- heeft geholpen om gezondere beslissingen te nemen, om te focussen op wat er echt toe doet en om meer plezier te beleven aan onze reis die het leven heet.

Voor Reconstructive moet je…
– aanwezig zijn
– bereid zijn iets nieuws te proberen
– volwassen en onafhankelijk zijn

 

In onderstaande korte video vertellen enkele deelnemers die mee hebben gedaan aan een workshop Reconstructive hoe het voor ze is geweest en wat het hun heeft gebracht:

 

WAT BEDOEL IK MET ‘MEER THUISKOMEN IN JEZELF’?
We zijn nog zo veel meer dan de persoon die we vandaag in de wereld zetten.

We zijn tot zoveel meer instaat dan hetgeen we vandaag durven te doen.

Er zit nog van alles in ons dat naar buiten wilt komen.

We besteden alleen meer energie en tijd om het te beschermen dan om het te benutten en ervan te genieten.

 

WAAROM INVESTEREN WE ZOVEEL IN BESCHERMING?
We hebben onszelf allerlei patronen en gedachten aangeleerd om ons te beschermen. De meeste keuzes die wij dagelijks maken komen voort uit die beschermende automatische piloot. Alles wat deze “auto-pilot” niet kent, wordt meteen afgevoerd. De wijze waarop we die afwijzingen doen, kan per persoon verschillen.  De één doet of hij/zij het niet ziet. De ander heeft een interne stem die gelijk met tegenargumenten komt. Soms zeggen we voor het gemak gewoon JA, maar weten we van binnen dat het een NEE is. En ga zo maar verder. Dit innerlijke proces verloopt vaak niet bewust, maar op een automatische en onbewuste manier.

 

WAT IS DAAR MIS MEE?
Op die manier kunnen we niet groeien. Er is geen mogelijkheid voor het nieuwe, om te leren. We hebben het nodig om te groeien, om ons te ontwikkelen, zodat we oplossingen kunnen vinden voor de uitdagingen die we tegenkomen of die ons nog te wachten staan. Als we lang in stilstand staan, worden we vanzelf gefrustreerd, ziek, moe, apathisch, etc. Soms zoeken we dan kicks of verdoving (bijv. alcohol, seks, eten, games, drugs, etc) of aandacht (bijv. helpen, zorgen voor, ruzie maken, etc.) om ons toch weer even ‘levend’ te voelen. Meestal werkt dat maar voor korte duur.

Na deelname aan een workshop in RECONSTRUCTIVE heb je:

  • op alle 4 niveaus (mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel) de voordelen en magie van leren in een groepsdynamiek ervaren. Je hebt een compleet nieuwe visie op helpen en ondersteunen ten opzichte van jezelf en in groepsverband.
  • meer inzichten opgenomen over de manier waarop je jezelf beschermt (overlevingsmechanismen**) en hoe dit alle nieuwe mogelijkheden blokkeert.
  • een ervaring gehad die voorbij gaat een woorden en logica en tegelijkertijd heel helder en nuchter is. De high-level oefeningen die je met je mededeelnemers deed, gaven je de kans om dingen vanuit een totaal nieuw perspectief te zien en te voelen, welke een nieuwe deur voor heeft geopend. Je hebt nu een glimp opgevangen van de richtingen die je kunt opgaan, waardoor je je meer verbondenheid met je essentie en daadkracht ervaart.
  • de paradox van enerzijds het “vanbinnen aanvoelen” dat iets in de goede richting gaat transformeren en anderzijds enkele concrete acties in welk project of relatie je wilt investeren.

 

methode & model

De theorie en oefeningen die ik gebruik, komen voornamelijk uit Transpersoonlijke Coaching volgens het Reconstructive *** Model en Reconstructive Work. Uiteraard neem ik al mijn ervaring en achtergrond in Gestalt, Systemisch Werk en Siberisch Sjamanisme mee.

** Overlevingsmechanismen is de term die ik gebruik voor alle patronen, beelden, overtuigingen en manieren van communiceren, wijze van keuzes maken, etc, die we als kind hebben aangeleerd om ons te beschermen, een soort automatische piloot.

*** Reconstructive is een nieuwe methode voor hulp. Het geeft ons toegang tot verhoogde bewustzijnsniveaus. Van daaruit kunnen we verbinding maken met informatie waar we onder normale omstandigheden geen toegang toe hebben.
Dit schudt ons diep doorheen, omdat het veel verder gaat dan conventionele methodes binnen de wereld van persoonlijke ontwikkeling.

We are looking to heal something that is far from us. The perception that we developed as children in order to survive is not inclusive – meaning that it seperates us from the real world. We are so lost in looking for answers. How can we change the soft walls that we have built? How can I protect this inner child that lives within these walls, after we have decided to tear them apart? We know that we need to expand our savety boundaries in order to pursue happiness.

Carola Castillo – Founder & Director RIIHS (Reconstructive International Integrative Holistic School)

Reconstructive is intuïtief, instinctief bodywork. Het is trans-persoonlijk en gaat daarom verder dan wat conventionele methodes voor persoonlijke ontwikkeling bieden. Deelnemers worden bewuster over waar ze naartoe willen en hoe ze hun stempel willen drukken.

Bart De Coninck – Co-Director RIIHS & Director Reconstructive School Belgium

Voor meer informatie over de programma’s en trainers van RIIHS kan je kijken op  www.reconstructiveschool.be and www.reconstructiveschool.com.

 

ervaring

Als Coach / Therapeut met meer dan 12 jaar ervaring in de Psychotherapeutische Gezondheidszorg, en meer dan 20 jaar ervaring in het faciliteren van Persoonlijke Ontwikkeling, kijk ik er naar uit om je te helpen bij de volgende stappen op jouw pad.

 

workshops komende periode

Wil je weten welke workshops er binnenkort of iets verderweg gepland staan? Kijk hiervoor op het onderdeel kalender.

Contact

contact@jobhulshoff.com
WhatsApp +32 493 05 23 79

Eekhoorndreef 18, 2390 Westmalle, Belgium
Elisabethlaan 117A, 2600 Antwerp, Belgium
Zoom & Skype, Worlwide Online, Earth