We kunnen het op zijn minst proberen

januari 16th, 2022

“We kunnen het op zijn minst proberen”

Als we ergens aan willen beginnen wat we nog niet zo vaak hebben gedaan, waar we onzeker over zijn of waar anderen veel waarde aanhechten, geeft onze innerlijke stem nogal snel ‘waarschuwingen’ om het (nu) toch nog niet te doen.

Onze innerlijke stem (een soort automatische piloot) heeft de taak van het signaleren en waarschuwen meestal zo serieus genomen, dat we weinig echt nieuwe dingen uitproberen. Dit gebeurt bijna altijd onbewust. We focussen op andere zaken, werken hard aan dat waar we meer zekerheid bij voelen en maken onszelf op die manier wijs toch goed bezig te zijn. Herkenbaar? Of helemaal niet?

Ga eens na wat je de afgelopen week/maand eigenlijk had willen doen, maar waar het nog niet van is gekomen. Wat was dat? Wat heb je daarvoor in de plaats juist wel gedaan? Was dit ook echt noodzakelijk of waren het onbewuste afleidingen? Probeer eerlijk te antwoorden waarom die andere zaken voorrang kregen.

Mocht je nu iets hebben gevonden wat je hebt hebt laten liggen of genegeerd, besef dan dat je dat -meestal onbewust- hebt gedaan uit bescherming. Besef daarna dat die bescherming NU niet meer nodig is. Dat het wellicht spannend is, dat je een fout kan maken, dat anderen het kunnen afkeuren, etc. Besef vervolgens dat het belangrijk voor je is om hier beweging in te krijgen om het te kunnen realiseren. Zeg dan tegen jezelf:

“Ik kan het op zijn minst proberen”

 

Extra: Onze innerlijke stem komt niet te voorschijn via ons brein, deze komt uit een diepere laag in ons. De laag waar onze overtuigingen zijn opgeslagen en onze automatische piloot op is afgesteld. In mijn coaching sessies maken we verbinding met deze laag in combinatie met ons verstand. Hierdoor krijgen we meer inzicht in onze patronen en ontwikkelen we moed om nieuwe paden te bewandelen. Meer info: klik hier 

 

#jobhulshoff

#newconceptsofhealingandcoaching

#riihs

#transpersonalcoaching

#reconstructives